Kategorije

Jurija Gagarina 12b/5, 11000 Beograd | 0116300753

GEJMING PREPORUKE ZA SVE UZRASTE

U poslednjih nekoliko meseci, popularnost video igara kao vida razbibrige porasla je širom sveta. Osim što su zabavne, video igre mogu da nam pruže pravo društveno iskustvo, bilo da se igramo sa prijateljima ili da online odmeravamo veštine sa neznancima. Izbor je ogroman, tako da će početnicima vodič kroz svet igara biti od koristi, a kompanija LG je ponudila nekoliko saveta u zavisnosti od toga sa kim želite da provedete vreme.

Takmičenje sa prijateljima

Pored toga što je sjajna rekreacija, igranje sa prijateljima ume da bude i ozbiljna mozgalica. Neredovni igrači mogu da se podsete mladosti i odlete u 90-te sa Mario Kart Tour, a za one kompetetivnije preporučuje se mobilna verzija PUBG. Ovakve igre su kompleksnije, pa je preporučljivo igrati ih na telefonu sa dvojnim ekranom, tako da jedan ekran služi kao kontroler, dok na drugom možemo neometano da igramo. Kada želimo nekom od naših prijatelja da dodamo još 4 karte, tu je poznati UNO koji možemo da igramo preko telefona, a tokom igre je omogućen i chat svih učesnika.

Nova virtuelna prijateljstva

Ako niko od prijatelja ne može da se igra sa vama, sklapajte nova prijateljstva preko popularnih igara za više igrača poput World of Warcraft ili League of Legends. Ova poslednja mesečno ima 110 miliona redovnih igrača. Prednost PC igara je u tome što ne morate mnogo da investirate u opremu. Za početnike je sasvim dovoljno da imaju računar sa prosečnim performansama, miš i tastaturu, slušalice sa mikrofonom i stabilnu internet konekciju. Bilo bi dobro da imate monitor minimalnog prečnika od 27 inča, koji može da podrži FullHD kako biste u potpunosti mogli da uživate. U kompaniji LG, postoje posebni monitori sa imenom UltraGear, specijalno namenjeni gejmerima, jer podržavaju idealne rezolucije koje upotpunjuju igračko iskustvo.

Igra od kuće sa porodicom

Ako imate konzole, vaš pametan TV može postati gejmerski, posebno ako su u pitanju OLED televizori kompatabilni sa G-Sync. Oni su idealni za grafički zahtevnije igre, tako da nema seckanja tokom igranja i gde su i najmanji detalji vidljivi, čak i tokom brzog pokreta slike. Ako cela porodica želi da učestvuje, a nemate dovoljno džojstika, imajte na umu da neke igre podržavaju upravljanje telefonom. JackBox Party Packs je idealan primer, jer sadrži mnoštvo igara idealnih za porodično druženje. Ukoliko ste daleko od svojih najmilijih, tradicionalne porodične igre preko telefona, poput jezičkih slagalica kao što je Scrabble Go ili Game of life, su idealan način da se zbližite.

Ljubav je igra

Večernje raspoloženje će vam garantovano biti bolje ukoliko se igrate sa voljenom osobom, umesto da stalno gledate filmove. Kao što je slučaj sa već pomenutim JackBox Party Packs, postoje i mnoge druge zabavne igre koje zajedno možete igrati koristeći džojstik ili telefon. Od konzolskih igara izdvajamo Overcooked, gde je neophodan ozbiljan timski rad kako bi nadgledali virtuelne kuhinjske poslove. Human fall flat je malo zahtevnija mozgalica koja će sigurno započeti zanimljive rasprave o zakonima fizike. Ako su pucačke igre preferencija obe strane, preporučujemo Gears of War ili Borderlands.

Igranje sa bakama i dekama

Iako se i dalje preporučuje distanciranje od starijih osoba, možemo se zajedno igrati online, za šta nam je sasvim dovoljan običan pametan telefon. Za one koji misle da su igre samo za decu, savetujemo da probaju aplikacije za razvoj memorije, kao i igre koje se mogu samostalno igrati, a koje prema istraživanjima, služe kao odličan mentalni trening kod starijih osoba. Bilo bi dobro ako biste svoje starije uključili u jednu ovakvu aktivnost, a ako ne uspe, tu su uvek svima dobro poznate tradicionalne igre – Tetris, Sudoku ili Šah.

Uvek je poželjno da podelite svoja igračka iskustva sa prijateljima, kako biste i druge inspirisali. Najnoviji online izazov se zove CouchCup (kup na kauču) gde korisnici dele fotografije pobedničkih trenutaka tokom igranja koristeći #CouchCup.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment
LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Comments