Kategorije

Jurija Gagarina 12b/5, 11000 Beograd | 0116300753

LG I NET-A-PORTER LANSIRAJU KOLEKCIJU ODRŽIVE GARDEROBE

Kompanija LG Electronics (LG), u saradnji sa NET-A-PORTER, vodećim onlajn luksuznim modnim prodavcem, ponudiće ograničenu seriju ekološki proizvedene garderobe od visokokvalitetnih prirodnih materijala napravljenih da traju godinama. Inicijativa je deo kampanje #CareForWhatYouWear kompanije LG, koja je stalno posvećena smanjenju karbonskog otiska svojih proizvoda radi bolje budućnosti.

Kampanja je poziv potrošačima da pomognu u borbi protiv otpada od odeće, tako što će smanjiti oštećenja tkanine odgovarajućim načinom pranja1 i ističe ekološke prednosti kupovine trajne, ekološke odeće, promenu namene odevnih predmeta i ustupanje neželjene garderobe onima koji će je nositi i ceniti. Sa tim ciljem, LG i NET-A-PORTER udružili su se sa tri brenda posvećenih održivosti u modi: Mara Hoffman, Le Kasha i Bondi Born, da bi stvarali modu koristeći stopostotno dugotrajne materijale koji dozvoljavaju mašinsko pranje i lako se mogu održavati bez hemijskog čišćenja. Kolekcije u vidu „modnih kapsula“ biće dostupne isključivo na NET-A-PORTER-u i deo su platforme NET SUSTAIN koja je dizajnirana da pomogne potrošačima da proizvode manje otpada i učestvuju u smanjenju globalnog problema modnog otpada, koji po proceni Svetskog ekonomskog foruma, države košta 400 milijardi dolara svake godine2.

Prošle godine kompanija LG pokrenula je i svoju Zero Carbon inicijativu, kojom se obavezala da će do 2030. godine dostići nultu emisiju ugljen-dioksida u svojim delovanjima na globalnom nivou. Kao vodeći brend na svetu kada je reč o rešenjima za negu odeće, kompanija LG zna dosta o efikasnosti pranja veša i održavanju tkanina. Koristeći trio za napredno održavanje odeće – mašinu za pranje veša sa AI DD™, mašinu za sušenje veša DUAL Inverter Heat Pump i Styler – kupci mogu produžiti životni vek svoje omiljene odeće pri tome umanjujući štetni uticaj na planetu kroz efikasnije korišćenje električne energije.3

„Kao svetski lider na polju rešenja za održavanje odeće imamo odgovornost kada je u pitanju ekološka održivost i partnerstvo sa NET-A-PORTER eksponencijalno povećava naš kredibilitet,” ističe Dan Song, Predsednik Home Appliance & Air Solution kompanije. „Kroz inovativne proizvode i inicijative LG demonstrira svoju duboku posvećenost poboljšanju sveta i obezbeđivanju dobrog života sada i u budućnosti“.

 

1 Oštećenje tkanine smanjeno za 18 odsto sa AI DD™ pri testiranju od strane kompanije Intertek kod ciklusa za pamuk sa opterećenjem koje se sastoji od 2kg veša u konvencionalnoj LG mašini za pranje veša model FC1450S2W i LG AI DD mašini za pranje veša model F4V9RWP2W. Rezultati se mogu razlikovati u zavisnosti od sastava materijala koji je u mašini i faktora vezanih za zaštitu životne sredine.

2 https://www.weforum.org/agenda/2019/01/by-the-numbers-the-economic-social-and-environmental-impacts-of-fast-fashion

3 Mašina za pranje veša testirana je od strane kompanije Intertek na osnovu IEC 60456 standarda, izdanje 5.0 pri TurboWash39 ciklusu sa 5kg IEC opterećenja u poređenju sa konvencionalnim ciklusom za pamuk (F4V9RWP2W u poređenju sa FC1450S2W). Rezultati se mogu razlikovati u zavisnosti od sastava materijala koji je u mašini i faktora vezanih za zaštitu životne sredine. Prema IEC standardima, u ciklusu za pamuk i energetskom režimu, mašina za sušenje veša kod koje je testirana energetska efikasnost može biti od A+++ do D klase. Rezultati se mogu razlikovati u zavisnosti od modela proizvoda u okviru regiona. Tokom testiranja od strane kompanije Intertek, Styler je uklonio 92 procenta perhloroetilena proizvedenog prilikom hemijskog čišćenja u programu Dezinfekcije-normalno.

Comments