Kategorije

Jurija Gagarina 12b/5, 11000 Beograd | 0116300753

LG STRATEGIJA OTVORENE INOVACIJE

Tehnički direktor kompanije LG govorio je o strategiji otvorene inovacije i važnosti zajedničkog rada prema ujedinjenom cilju da život učini dobrim za sve

Kompanija LG ima viziju za otvorene inovacije u eri socijalnog distanciranja, o čemu je govorio i dr. I.P. Park, predsednik i tehnički direktor kompanije LG Electronics na LG razgovorima o budućnosti, na CES sajmu. Dr Park je objasnio i pokazao kako je otvorena inovacija osnovni princip najnovijih tehnoloških dostignuća kompanije.

U godini sa promenama bez presedana, posvećenost kompanije LG da život učini boljim je kontinuirana, kao i sposobnost ispunjavanja potreba potrošača širom sveta. Kako bi ovo ilustrovao, dr Park je naznačio revolucionarne proizvode kao što su LG PuriCare nosivi prečišćivač vazduha i LG pametna termalna kamera koja bez napora pomažu potrošačima da osiguraju blagostanje i bezbednost. LG takođe prilagođava svoje CLOi robote za različita okruženja i zadatke – od dezinfekcije oblasti visokog prometa u javnim i komercijalnim prostorima do vršenja isporuka od vrata do vrata i posluživanje hrane u restoranima – radi unapređenja higijene i maksimalnog smanjenje rizika po zaposlene i klijente.

Gari Šapiro, predsednik i izvršni direktor Udruženja za tehnologiju potrošača govorio je o rastućoj snazi partnerstva u industrijama kako bi se isporučilo ono što je adekvatno za potrošače. LG savet za inovaciju je odličan primer mnogih inicijativa kompanije LG, koje povezuju grupu stručnjaka iz širokog opsega kompanija iz tehnološkog sektora radi učenja, saradnje, otkrivanja novih prilika i pronalaženja načina za unapređenje života.

„Tehnologije i discipline konvergiraju kako bi olakšale mnoge digitalne inovacije – AI, 5G konektivnost, IoT, klaud, senzori, navigacija, baterije – i transformišu mobilnost koja je ogroman deo naših života,“ rekao je Šapiro. „I vidimo tu vrstu promene u toliko mnogo drugih oblasti – transport, logistika, poljoprivreda, zdravstvo i prehrambena industrija.

Ovaj otvoren pristup inovaciji omogućava podlogu za sve prema čemu LG radi, posebno u okviru svog LG ThinQ brenda, koji obuhvata AI i IoT uređaje kompanije. dr Park je naveo uzbudljive planove za razvoj ekosistema povezivanjem svih proizvoda i usluga širom kategorija, omogućavajući korisnicima ispunjavanje korisničkog iskustva i nenadmašnu pogodnost. „Ne radi se samo o pojedinačnim aparatima i uređajima koji imaju AI sposobnost i konektivnost; značajnija je izgradnja ekosistema gde LG i partneri sarađuju na proširenju, unapređenju i obogaćivanju onoga što nudimo onima koje služimo,“ rekao je dr iz kompanije LG.

U društvu Dejvida Rejbija, izvršnog direktora kompanije Tovala, čiji će obroci spremni za rernu uskoro biti dostupni za kupovinu u LG ThinQ prodavnici, dr Park je osmislio razvijenu ThinQ aplikaciju koja prevazilazi mogućnosti kontrole i praćenja i postaje kompletna platforma za digitalni način života. Implementacijom novih funkcionalnosti kao što je Scan-to-Cook, koja omogućava korisnicima da odmah primene odgovarajuće postavke rerne kako bi odabrali unapred pripremljene obroke jednostavnim skeniranjem bar-koda na pakovanju, LG čini upravljanje domom beznapornim tako da se klijenti mogu više fokusirati na stvari koje su im najbitnije.

Kompanije LG i Element AI, zajedno sa drugim partnerima, razvijaju inovativnu novu platformu koja se naziva AIX Exchange, a koja će omogućiti industrijskim liderima, istraživačima, kreatorima politika i potrošačima da se direktno angažuju i razgovaraju o načinu implementacije veštačke inteligencije za opšte dobro. Dr Park je takođe obelodanio neke od pametnih tehnologija na kojima LG radi, uključujući Vision Pack, koja će pojačati postojeće AI sposobnosti ThinQ frižidera i pametnih ogledala kompanije.

LG ima viziju za stvaranje doslednog i povezanog korisničkog iskustva koja se proširuje na sve oblasti života potrošača. Zajedno sa Dmitrijem Lošininim, izvršnim potpredsednikom kompanije DXC Technology i predsednikom i izvršnim direktorom kompanije Luxoft, dr Park je predstavio zajednički poduhvat kompanije LG i DXC Luxoft, koji će unaprediti iskustva u vožnji, koristeći LG webOS Auto za jednostavno povezivanje automobila sa kućom i kancelarijom. Kao ilustracije webOS potencijala, dr Park je takođe predstavio koncept pametne kabine koja će ponuditi interaktivna iskustva za putnike, kao i mogućnost ekosistema za mobilnost zasnovanog na oblaku koji je podesan za mnoge komercijalne i javne primene, uključujući upravljanje voznim parkom u pametnim gradovima budućnosti.

„Vraćamo se na važnost zajedničkog rada širom industrija jer su izgradnja i proširenje ovakvog ekosistema apsolutno multidisciplinarni trud“, naglasio je dr iz kompanije LG. „Radi se o timskom radu, saradnji i partnerstvu kada je u pitanju inovacija za bolji život u doba digitalne transformacije.“

LG razgovor o budućnosti i sve najnovije inovacije kompanije LG se mogu pogledati na virtuelnoj CES 2021 izložbi kompanije.