Kategorije

Jurija Gagarina 12b/5, 11000 Beograd | 0116300753

KOMPANIJA LG POJAČAVA DOMINACIJU U TV INDUSTRIJI

LG premijum televizori nadograđeni su novim OLED panelom, naprednom strukturom LCD panela, procesorom i UX ponudom

LG Electronics (LG) još jednom postavlja standard u TV industriji najimpresivnijom linijom premijum televizora do sada – OLED, QNED Mini LED i NanoCell. Sa dobitnikom nagrade za najbolju inovaciju na CES® 2021 (model 48V1) i nekoliko počasnih nagrada za inovaciju,1 LG flagship linija televizora  nadograđena je tehnologijom i funkcionalnostima kao što su novi OLED panel, nova napredna struktura LCD panela koja kombinuje Quantum NanoCell tehnologiju boje sa mini LED pozadinskim osvetljenjem za unapređenu tačnost boje i veći kontrast, nadograđenim AI procesorom, redizajniranim WebOS sistemom i neverovatnim novim izgledom za 2021. godinu.

LG 2021 OLED TV linija predstavlja najsveobuhvatniji asortiman OLED televizora ove kompanije do danas sa novim modelima koji dolaze u više većih veličina i prate nasleđe brenda sa superiornim kvalitetom slike. Najnovija G1 serija kompanije LG obuhvata OLED evo, donosi bolju osvetljenost za veću svetlinu i živahne slike uz neverovatnu jasnoću, detalje i realizam.

Izuzetna LG C1 serija može se pohvaliti različitim opcijama veličine, od onih od 48 inča koju preferiraju strastveni gejmeri do novog modela od 83 inča, zbog kojeg će se komšije same pozivati na filmske večeri. Pored toga, novi Gallery Stand 2 je atraktivna alternativa elegantnom, flush-to-the-wall Gallery Design nosaču za one koji žele više fleksibilnosti u planiranju enterijera.

Najnoviji pametni procesor kompanije LG, α (Alpha) 9 Gen 4 AI, unapređuje performanse na najnovijim modelima LG OLED televizora u serijama Z1, G1 i C1, LG QNED Mini LED TV modelima NED99 i QNED95 i LG NanoCell TV modelima NANO99 i NANO95. Procesor koristi duboko učenje da unapredi kvalitet, čineći da sadržaj bilo kog kvaliteta izgleda savršeno na velikim samoemisionim ekranima. Najnoviji procesor kompanije LG sadrži AI Picture Pro tehnologiju koja prepoznaje predmete na ekranu kao što su slike i tela 3 i razlikuje prednji plan i pozadine, obrađujući svaki objekat nezavisno kako bi slike učinila trodimenzionalnim. Uz sposobnost detektovanja žanra sadržaja α9 Gen 4 procesor dodatno optimizuje kvalitet slike, količinu svetlosti u scenama i uslove u različitim okruženjima za gledanje.

Pored toga, procesor obuhvata novu verziju LG AI Sound Pro tehnologije koja se može pohvaliti sa dva velika unapređenja u 2021. godini. Virtuelno mešanje 5.1.2 surround zvuka omogućava neverovatno audio iskustvo preko zvučnika ugrađenih u televizore, dok Auto Volume Levelling opcija osigurava dosledan nivo zvuka pri prebacivanju između kanala ili striming aplikacija, rešenje za problem koji je dugo mučio TV gledaoce.

Najnovija ponuda LG televizora nudi izuzetno intuitivno korisničko iskustvo zahvaljujući ažuriranoj webOS  6.0 platformi za pametne televizore. Sa potpuno redizajniranim novim početnim ekranom i unapređenjem performansi i funkcija, webOS 6.0 nudi brži pristup aplikacijama i jednostavnije otkrivanje sadržaja sa još personalizovanijim preporukama. Sa unapređenim magičnim daljinskim koji obuhvata prečice s tastature za popularne pružaoce sadržaja, novi webOS sistem kompanije LG nudi korisnicima mogućnost da jednostavnije kontrolišu i upravljaju televizorima i webOS ekosistemom.

Priznati od strane kupaca, tehnoloških eksperata i nekih od najvećih imena u filmskoj industriji kao najbolji ekrani, LG OLED televizori nastavljaju da podižu standard za kvalitet slike. Sa tehnologijom samosvetlećih piksela, paneli iz linije za 2021. godinu nude savršenu crnu i omogućavaju 100% vernu boju što je sertifikovala globalna agencija za ispitivanje proizvoda Intertek. 4 LG TV podrška za Dolby Vision IQ i Dolby Atmos® dovodi iskustvo doživljaja gledanja na potpuno novi nivo.

LG OLED televizori su takođe stekli reputaciju najboljih televizora za gejming na konzolama i računarima. LG 2021 OLED televizori su opremljeni novim funkcionalnostima kao što su Game Optimizer sa vremenom odziva od 1 milisekunde, niskim ulaznim lagom i četiri ulaza koja podržavaju najnovije HDMI specifikacije. 5 Ne samo da omogućava korisnicima mogućnost da pristupaju svim postavkama povezanim sa igrom na jednom pogodnom mestu, Game Optimizer, sadržan u svim LG 2021 webOS televizorima uključujući QNED Mini LED i NanoCell televizore, automatski primenjuje postavke za najbolju sliku prema vrsti igre koja se igra, bilo da je u pitanju pucačina u prvom licu, RPG ili strategija u realnom vremenu. LG OLED televizori su kompatibilni sa G-SYNC®, podržavaju FreeSync™ Premium i imaju opciju za promenljivu stopu osvežavanja (VRR),6 a svim opcijama se može upravljati u okviru Game Optimizer-a.

Osim toga, kompanija LG je proširila broj TV modela koji će podržavati HDMI 2.1 funkcionalnosti u 2021. godini, sa unapređenim audio return kanalom (eARC) i automatskim režimom niske latencije (ALLM) koji su podržani kod svih modela u liniji. QNED90 Mini LED, NANO90 and NANO85 NanoCell televizori kompanije LG će takođe podržati promenljivu stopu osvežavanja (VRR) za izuzetno iskustvo za one koji vole gejming.

A kada je u pitanju odgovorna proizvodnja, LG ima dobru istoriju sa OLED televizorima. Panele koji se koriste u liniji OLED televizora za 2021. godine je sertifikovala švajcarska institucija Societe Generale de Surveillance (SGS) kao uređaje sa minimalnim uticajem na životnu sredinu, koji emituju zanemarljive zagađivače vazduha, koriste manje rizične supstance i koji se lako mogu reciklirati. Prema rezultatima procene SGS, paneli LG OLED televizora smanjuju emisiju isparljivih organskih jedinjenja (IOJ) za više od 50 odsto u poređenju sa LCD TV panelima iste veličine.

LG OLED televizori su takođe prijatnog izgleda, bez narušavanja kvaliteta slike. Pored niskog zračenja plavog svetla iz TÜV Rheinland i sertifikacije bez treperenja iz Underwriters laboratorija, LG OLED televizori koriste prve svetske TV panele koji su potvrđeni kao bezbedni za oči, a koji ispunjavaju zahtev niskog emitovanja plave svetlosti agencije Eyesafe, agencije za zdravstvene standarde sa sedištem u SAD. Zapravo, ispitivanja su pokazala da LG OLED televizori emituju približno 50% manje plave svetlosti od premijum LCD TV panela slične veličine.

Dizajnirani za savršeno uparivanje sa novim OLED TV modelima, poslednji soundbar uređaji kompanije LG još jednom dokazuju pristup kompanije proizvodnji koji vodi računa o zaštiti životne sredine. Spoljašnjost soundbar zvučnika je napravljena od recikliranih materijala, a pakovanje je napravljeno da obezbedi zaštitu bez korišćenja blokova od ekspandirane polistirinske pene.

„Naša posvećenost podizanju standarda u industriji i povećanju vrednosti za potrošače  jasno je vidljiva u našoj liniji OLED televizora za 2021. godinu“, rekao je Park Hyoung-sei, predsednik kompanije LG Home Entertainment. „Sa LG OLED evo, našom najnaprednijom tehnologijom panela do sada, najnoviji OLED televizori donose još jedan nivo iskustva gledanja za koji sa uverenjem možemo reći da je bez premca.“

Linija televizora kompanije LG za 2021. godinu, uključujući LG OLED televizore sa samoosvetljenjem, novim premijum LG QNED Mini LED televizorima i imerzivnijim NanoCell televizorima sa opcijama za ultra-velike veličine ekrana može se videti na LG virtuelnom izložbenom štandu tokom sajma CES 2021.

# # #

1 Dobitnici počasnih nagrada za inovaciju na CES 2021 obuhvataju modele 77Z1, 55G1, 65G1, 77G1, 83C1 i 86NANO90P.

2   Idealan za 55/65-inčne modele G1, C1, B1, A1 serije.

3   Analiza tela i lica je dostupna na 8K modelima OLED Z1, 8K QNED99, QNED95, NANO99P i NANO95P.

4   Testiranje nezavisnih strana koje je sproveo Intertek pokazalo je da je vernost displeja 100% na osnovu metrike za različitost boja CIE dE 2000 koja je obračunata za 125 nijasni boja distribuiranih preko celog obima boja. Vrednost razlike boja (Delta-E) je bila manja od 2 za svaku od 125 nijansi boja.

5  Odnosi se na uključivanje četiri HDMI 2.1 ulaza i primenjuje se na modele serije Z1, G1, C1.

6   NVIDIA® G-SYNC® kompatibilan, FreeSync™ Premium i VRR i odnosi se na modele serije Z1, G1, C1 i B1.

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment
LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.