Kategorije

Jurija Gagarina 12b/5, 11000 Beograd | 0116300753

KOMPANIJE LG I MAGNA POTPISALE SPORAZUM O ZAJEDNIČKOM POSLOVANJU

Nova kompanija će spojiti snage električnog pogona MAGNE i LG kako bi ubrzala razvoj komponenti za električnu vožnju

Kompanije LG Electronics (LG) i Magna International Inc. (Magna) potpisali su ugovor o transakciji kojim se uspostavlja zajednički poduhvat. Sedište nove kompanije, koja će se zvati LG Magna e-Powertrain, nalazi se u Inčonu u Južnoj Koreji i predvodiće je jak menadžerski tim.

Novu kompaniju predvodiće izvršni direktor Cheong Won-suk, dvadesetogodišnji veteran kompanije LG, donedavno potpredsednik i na čelu odeljenja za komponente vozila u skladu sa ekološkom politikom kompanije. Pre toga, Cheong je proveo skoro deceniju u sektoru za istraživanje i razvoj kompanije Daewoo Motors.

Glavni operativni direktor nove kompanije biće Havier Perez, koji radi u Magni od 2016. godine. On će biti odgovoran za nadzor zajedničke kompanije. Perez ima skoro četvrt veka iskustva u proizvodnji automobila i kontroli kvaliteta, od kojih je 18 godina proveo u Aziji.

Stvaranje zajedničke kompanije objedinjuje snagu kompanije Magna u električnim pogonskim sistemima i vrhunskoj proizvodnji automobilskih komponenti kompanije LG za e-motore i invertere. Najava izvršnog tima nove kompanije LG Magna e-Powertrain označava prekretnicu za zajednički poduhvat proizvodnje e-motora, invertera i punjača za vozila , a za pojedine auto proizvođače i e-drive sistema.

Očekuje se da će sinergija dizajna, inženjeringa i proizvodnje LG Magna e-Powertrain omogućiti kompanijama da brzo reaguju na tržišne trendove i iskoriste rastuću globalnu tražnju za elektrifikaciju vozila. Nova kompanija će razviti pogonske komponente koje auto proizvođačima nude širok dijapazon proizvoda, od kompletnih rešenja za elektrifikaciju i funkcionalnost do integracije inteligentnog operativnog softvera i kontrole novih e-drive sistema.

„Partnerstvo sa kompanijom Magna omogućava kompaniji LG da poveća svoju globalnu proizvodnju, ostvari dodatne poslovne mogućnosti i ponudi sinergiju u nabavci i tehnološkim inovacijama“, rekao je glavni izvršni direktor Cheong. „Očekujemo da će pristup integracije i saradnje ubrzo doneti rezultate kupcima i da ćemo tako iskoristiti brzi rast svetskog tržišta električnih pogonskih sklopova“.

„Očekuje se da će tržište e-motora, invertera i e-drive sistema značajan rast do 2030. Naša zajednička kompanija okuplja stručnjake iz Magne i LG kako bi ponudili vrhunska električna rešenja“, rekao je operativni direktor Perez. „Koristeći postojeće tehnologije, inženjerske kapacitete i globalne trendove, LG Magna e-Povertrain nastojaće da omogući napredak koji će pomoći auto proizvođačima da prevaziđu najveće izazove koji ih očekuju pre sveobuhvatne elektrifikacije vozila“.

Kompanija LG Magna e-Powertrain imaće više od 1.000 zaposlenih u Sjedinjenim Američkim Državama, Južnoj Koreji i Kini.