Kategorije

Jurija Gagarina 12b/5, 11000 Beograd | 0116300753

LG OLED NAGRAĐEN ZA DECENIJU TV INOVACIJA NA EISA 2021

Najveći eksperti u segmentu potrošačke elektronike ponovo su nagradili kompaniju LG u oblasti inovacija uređaja za kućnu zabavu

Kompanija LG Electronics (LG) je dodala još pet priznanja u oblasti inovacija uređaja za kućnu zabavu u okviru EISA AWARDS 2021-2022 i tako nastavila sa impresivnim nizom nagrada na ovom prestižnom izboru. Svake godine se, u organizaciji Expert Imaging and Sound Association (EISA), odvija najveća redakcijska smotra i evaluacija uređaja u segmentu potrošačke elektronike, a ove godine je žiri nagradio sledeće LG proizvode za izvanredne performanse i vrhunski dizajn: LG OLED televizori (modeli OLED 65G1, OLED 65G1), LG QNED Mini LED (model 75QNED99)  LG Eclair zvučnik (model QP5) i LG TONE Free True Wireless Stereo (model FP8) bežične slušalice.

LG 65-inčni G1 OLED proglašen je za EISA NAJBOLJI PREMIUM OLED TV za 2021-2022 godinu što je deseto uzastopno priznanje za LG OLED televizore. Ovaj model postavlja nove standarde u kvalitetu slike i iskustvu gledanja sledeće generacije sa ultra svetlim evo panelom i moćnim  α (Alpha) 9 Gen 4 AI procesorom. Sudije EISA su opisale ovaj model kao “uzbudljivo dostignuće“, a televizor može da se pohvali podrškom za Dolby Vision IQ i Dolby Atmos, kao i zaštićenom HDMI povezivanju uz širok spektar pametnih funkcija.

LG 48-inčni C1 OLED televizor dobio je prvu EISA nagradu za NAJBOLJI GEJMING TV. Zahvaljujući LG OLED panelu i tehnologijama za obradu video zapisa sa podrškom za Dolby Vision HDR na sva četiri HDMI ulaza, ovaj svestrani 48-inčni ekran sa 4K i  120Hz je idealan za dnevne sobe i igraonice. Funkcije Game Optimizer i Game Dashboard pružaju žanrovski prilagođene postavke uz mogućnost preferencijalne postavke ekrana, kao i promenljivu brzinu osvežavanja (VRR) i automatski režim malog kašnjenja (ALLM) za vizuelne efekte sa brzim odzivom, bez umaranja očiju.

Ovogodišnja EISA 8K TV nagrada pripala je LG QNED Mini LED televizoru koji pruža više detalja i preciznije boje svojom kombinacijom Quantum Dot NanoCell kolor tehnologiji i mini LED pozadinskom osvetljenju u poređenju sa konvencionalnim LCD modelima. LG Quantum Dot NanoCell panel nudi unapređenu osvetljenost, dublju crnu boju i sjajne nijanse, a napredno pozadinsko osvetljenje sa jedinstvenim zonama zatamnjenja pruža precizan prikaz čak i za visok nivo kontrasta.

U kategoriji za zvučnike, LG Eclair je odneo pobedu kao najbolja EISA SOUNDBAR INOVACIJA. Najkompaktniji LG zvučnik do danas, prepoznatljivi LG Eclair je posebno pogodan za manje prostore, a njegov moderan, zaobljeni dizajn i elegantno kućište od finog materijala se savršeno stapa sa svakim enterijerom. Ovaj mali, ali moćni uređaj poseduje bežični subwoofer sa dva drajvera od 5,25 inča i dvojnom konfiguracijom koja minimalizuje vibracije kako bi korisnici uživali u dubokom i zvučnom basu, a da ne uznemiravaju komšije.

Kompanija LG je po prvi put osvojila i nagradu za izvanredan zvuk u kategoriji EISA SLUŠALICE za LG TONE Free slušalice. One imaju napredne funkcije koje se ne mogu naći na drugim bežičnim slušalicama. Zahvaljujući novoj 3D Sound Stage tehnologiji, LG FP8 stvara autentičan osećaj prostora, a uz pomoć većih drajvera i membrane dobija se odličan bas zvuk bez distorzije. Pored toga, LG UVnano kutijica/punjač sa UV-C LED svetlošću eliminiše klice i bakterije sa vrhova slušalica tokom punjenja koje može biti žično ili bežično. Baterija koja traje 10 sati, brzinsko punjenje i IPX4 sertifikat doprinose izuzetnoj udobnosti korišćenja u pokretu, a LG ergonomski dizajn se savršeno uklapa u aktivan način života.