Kategorije

Jurija Gagarina 12b/5, 11000 Beograd | 0116300753

NOVI LG ULTRAFINE OLED PRO MONITORI POSTAVLJAJU NOVE STANDARDE KVALITETA SLIKE

Modeli za 2022. mogu da se pohvale preciznom reprodukcijom boja i izvanrednim HDR performansama, a ekrani su idealni za obradu slika i videa visoke rezolucije

Kompanija LG Electronics (LG) ponovo podiže lestvicu za profesionalne ekrane najavom svojih LG UltraFineTM OLED Pro monitora za 2022. godinu (modeli 32BP95E, 27BP95E). Zahvaljujući OLED samosvetlećim pikselima na radnoj površini, monitori pružaju preciznu reprodukciju boja i vrhunske HDR i SDR performanse koje će posebno ceniti umetnici vizuelnih efekata, video montažeri i drugi profesionalci u kreativnoj industriji.

Najnoviji 32 i 27-inčni LG OLED Pro modeli imaju ekrane koji podržavaju 4K UHD rezoluciju (3,840 k 2,160) sa 1,000,000:1 odnosom kontrasta i 99 odsto pokrivenosti DCI-P3 prostora boja, što ih čini pogodnim čak i za najdetaljnije digitalne projekte. Oba modela nude nezavisnu kontrolu piksela za impresivnu vernost boja i kontrast, a pošto OLED ekrani ne zahtevaju pozadinsko osvetljenje, UltraFine monitori nemaju efekat oreola ili svetlosnog „rascvetavanja“, što je uobičajeno na mnogim LCD ekranima.

Kako bi osigurali verodostojni prikaz boja u optimalnim uslovima, oba OLED Pro monitora imaju odvojene senzore za samokalibraciju i zaštitnike ekrana. Uz besplatan softver LG Calibration Studio, senzor meri svetlost koja se emituje sa ekrana u vremenima koje je korisnik unapred odredio i automatski vrši neophodna podešavanja kako bi se održala preciznost i doslednosti boja. Za još kvalitetniji prikaz boja i slike, zaštitnik ekrana se može pričvrstiti kako bi se sprečile refleksije i odsjaj od spoljašnjih izvora svetlosti.

Oba UltraFine OLED Pro monitora imaju tanak, elegantan oblik i lagani su što omogućava lako premeštanje. Postolje, koje dolazi uz monitor, bezbedno se pričvršćuje za zadnji deo ekrana pomoću jednostavnog One-click mehanizma i nudi mogućnost podešavanja visine, okretanja i nagiba ne gubeći na stabilnosti i stilu.

„Dizajnirani prvenstveno za kreativne profesionalce, naši novi UltraFine OLED Pro monitori pružaju fascinantnu vizuelnu preciznost sa zadivljujućim kvalitetom slike i pouzdanom kalibracijom“, rekao je Seo Jang-jae, senior potpredsednik i šef IT poslovne jedinice kompanije LG Electronics Business Solutions. „Neverovatna preciznost, širok spektar boja i sposobnost verne reprodukcije HDR i SDR sadržaja, čine ove monitore  idealnim rešenjima za profesionalne korisnike koji rade u industriji filmova i digitalnih medija.“

Novi LG UltraFine OLED Pro monitori biće dostupni širom sveta početkom sledeće godine.